Vozilo na avtoplinSte siti visokih in hitro rastočih cen naftnih derivatov? Avtoplin je gorivo, ki je prijazen Vaši denarnici in okolju. Obiščite stran avtoplin.net in si preberite več o predelavi vozila na avtoplin.

Zakaj avtoplin? Vse večje zahteve po zaščiti okolja in zmanjšanju toplogrednih plinov je prisililo človeštvo k iskanju alternativnih goriv. Avtoplin je okolju bolj prijazno gorivo kakor tisto, ki ga uporablja vaš jekleni konjiček, delovanje motorja je opazno tišje, znižuje stroške vzdrževanja in servisa ter je do kar 50% cenejše. Zaradi teh prednosti je število vozil na avtoplin na svetu že okrog 7 milijonov, ta številka pa še naprej hitro raste. Nekatere vlade po svetu s posebnimi ukrepi spodbujajo širjenje vozil na to gorivo. Tako so že vsi taksiji na Japonskem opremljeni s pogoni na avtoplin, podobno je tudi z nekaterimi vladnimi vozili in vozili za javni prevoz. Polnjenje rezervoarja poteka na polnilnicah, ki jih je na območju Slovenije že več deset.

Avtoplin

Predelava vozila poteka tako, da se rezervoar za plin vgradi v prtljažni prostor, pod vozilom ali v zunanji prtljažni prostor. Pod spodnjim delom vozila se namesti bakrene cevi za prenos plina od rezervoarja do uperjevalnika. Predelavo morajo opraviti za to pooblaščeni servisi, zato kliknite zgornjo povezavo in predelajte svojega konjička na okolju prijazno gorivo.

Rate this post
Oznake: