Dobre gume za vaš avtoKer se je začel že mesec marec se vsi zavedamo da prihaja dan, ko bo potrebno zamenjati zimsko obutev našega jeklenega konjička. Letne gume pa ponavadi niso poceni in če želimo pri nakupu letnih gum prihraniti nam spletna stran https://www.pocenigume.net/ ponuja ugodno in kakovostno rešitev nakupa. Seveda je res da je to odvisno od dimenzije gum, ki jih naš avto seveda potrebuje.

Letne gume so prav tako kot zimske zelo pomemben del našega vozila. Nudijo oprijem na cestišče prav tako pa omogočajo, da se po potrebi hitreje ustavimo ob primeru, da kaže na nesrečo. Letne gume imajo po zakonu določeno minimalno velikost profila tako, da je treba paziti saj nas lahko policija prav tako kaznuje tudi, če uporabljamo letne gume, ki nimajo več dovolj profila. Gume predstavljajo stik z cestiščem. brez tega stika bi avto opletal tako, da se ne bi dalo voziti.gume

Opletanje avta po cesti predstavlja nevarnost tako za nas kot druge voznike saj tak avto ni primeren za na cesto, ker lahko hitro pride do nesreče. Letne gume morajo zagotavljati dober oprijem tako na suhi kot na mokri cesti. Sploh za tele prve mesece pomladi je znano, da je velika količina dežja, ki še kako vpliva na oprijem na cesti. Dobre pnevmatike preprečujejo tako imenovan aquaplaning saj z svojim profilom odrivajo vodo izpod pnevmatike ter tako omogočajo, da je pnevmatika ves čas v stiku z tlemi. Pnevmatike so različnih dimenzij zato je potrebno vedeti kakšna platišča imamo na avtu tako, da bomo kupili prave pnevmatike za naše platišče.

Če želite izvedeti še kaj v zvezi z izdelki gume oz. pnevmatike se lahko pozanimate na spletni strani pocenigume.net. Tu boste našli vse informacije o pnevmatikah na našem tržišču.

5/5 - (1 vote)
Oznake: