Zobna protetika za lepši nasmeh


zobna protetika

Veste kaj pomeni zobna protetika? Zobna protetika vam nadomesti izgubljene zobe in vam tako olajša prehranjevanje ter izboljša in polepša nasmeh. Nekaj več si preberite luxdental.si/protetika/ kjer boste izvedeli vse kar vas zanima. Kljub nenehnim opozorilom zobozdravnikov, ljudje še vedno premalo skrbijo za svojo ustno votlino. Posledično lahko izgubijo od začetka samo kakšen zob ampak na starost pa definitivno več zob, kar lahko privede do resnih težav. Za izgubo zoba pa so lahko krive tudi razne bolezni ali poškodbe. Zobna protetika hitro poskrbi da dobite nove implantante ali pa kar celotno zobno protezo.

zobna protetika

Razlike med snemljivo in fiksno zobno protezo so velike. Zobna protetika, ki je fiksna, je po navadi nadomestilo le za zob ali dva. Če je zob še vedno v ustni votlini, ga oskrbijo s prevlekami, če zoba ni več pa le to nadomestijo z mostički. Zobna protetika je tako napredovala, da ni moč opaziti ali je zob umeten ali pravi, saj se izjemno potrudijo tudi pri izbiri barve, da je le ta kar se da podobna ostalim zobem. Pri večji izgubi zob, pa se ponavadi zobna protetika odloči za fiksno protezo, ki je lahko za celotno čeljust ali pa samo delno zobovje. Takšno odločitev izbereta zobozdravnik in pacient skupaj. Prav tako se pogovorita o nadaljnji higieni in ravnanju, da bo se bo zdravljenje obneslo.

Zobna protetika lahko rečemo da dela manjše čudeže, saj nam resnično polepšajo nasmeh. Vendar pa novi zobje niso ravno najcenejši. Zato je bolje da preventivno obiskujete zobozdravnika, redno skrbite in čistite zobe, ter pazite pri prehrani kakšna živila izbirate oziroma kakšna je nega po prehranjevanju. Pametno je da po vsakem obroku izperete zobe z nekaj vode, tako boste preprečili nabiranje plaka na zobeh in seveda nepotrebno zabarvanje zob. Zobna protetika vam bo vsekakor pomagala pri raznoraznih težavah, od izgube zoba do izgube več zobovja, vendar je vseeno boljše da sami poskrbite da do tega ne bo prišlo.

Rate this post