Vreme SavudrijaPreden se odpravimo v Savudrijo, je pametno preveriti vremensko napoved, saj si ne smemo privoščiti, da nas preseneti slabo vreme. Vremensko napoved Savudrija se nahaja na strani http://www.vremehrvaska.com/savudrija/.

Savudrija je majhno obalno naselje v bližini mesta Umag. Leži na skrajnem severozahodnem delu istrske obale na nadmorski višini 13 metrov. Savudrija ima vroča poletja ter blage zime. Poleti piha jugo, pozimi pa burja, zato je dobro preveriti vremensko napoved. Zaradi takih klimatskih razmer uspeva sredozemsko rastlinje. Na obali rastejo lovor, palme, različne vrste zimzelenega grmovja, ciprese, oljke itd. Podnebje v Savudriji ugodno vpliva na zdravje. Najbolj razširjena panoga je turizem. Gostje lahko uživajo na prelepih plažah, zaradi vetrov je Savudrija tudi zelo priljubljena točka za deskarje. Poleg lepih plaž so tu še številne kulturne znamenitosti. Največja znamenitost kraja je 36 metrov visok svetilnik, ki je najstarejši še delujoči svetilnik na vzhodni obali Jadranskega morja. V bližini svetilnika si lahko ogledamo palačo iz časov Avstro-Ogrske, kamor so nekoč hodili na klimatsko zdravljenje, Cerkev sv. Petra in druge znamenitosti, ki nas ne bodo pustile ravnodušnega. Lahko pa se rekreirate na kolesarskih stezah, ki vodijo mimo ostankov zgodovinskih zgradb.

Savudrija

Savudrija je zelo lep kraj za obisk. Ne pozabite preveriti vremenske napovedi na zgornji povezavi. Želimo vam sončno vreme in prijetno bivanje.

Rate this post