Si začetnik in rabiš nove osebne letne gumeČe ste pred kratkim postali mladi voznik in ne veste kje bi dobili in si zagotovilo najkvalitetnejše letne gume potem si morate ta članek prebrati saj vam bom povedal kje si lahko dobite kvalitetne osebne letne gume po najnižji ceni in vas seznanil z vsem, kar rabite vedeti o vaših gumah.

Osebne letne gume

Najprej vam bom povedal kaj vse piše na gumi, saj si gume niso enake in niso narejene za katerokoli znamko avtomobila. Avtomobili imajo dovoljene samo osebne letne gume, ki so zapisane v dokumentu avtomobila in so od določenega proizvajalca gum. Dimenzijo gume oz. pnevmatike predstavljajo prve dve številke na gumi in prva vam pove širino gume v milimetrih (primer: 195) in druga vam pove premer in nosilnost osebne letne gume (primer: 65R15). Največja dovoljena hitrost je na gumah lahko zapisana s črkami Q, S, T, H, V, W, ali Y, ki imajo največjo dovoljeno hitrost od 160 km/h (Q) do 300 km/h (Y). Zraven hitrosti piše tudi kolikšna je dovoljena nosilnost oz. kolikšna je največja dovoljena masa, ki jo lahko gume zdržijo (primer: 91H).

Za montažo gum pri vozilu vam priporočam, da imate vse štiri gume istega tipa in materiala proizvajalca. Osebne letne gume naj bodo samo zimske ali pa samo letne in ne 2 zimski in 2 letni gumi. Manj obrabljene gume imejte montirane na zadnjem koncu, če slučajno nebi hoteli menjati vseh gum naenkrat. Večina voznikov zmeraj pozabi, da mora biti pritisk oz. tlak v gumah čim bolj enak predpisanemu, ker to vpliva na prevožene kilometre in porabi bencina. Ker ste še mladi voznik vozite čim bolj po predpisih in z zmerno hitrostjo, saj boste s tem tudi zmanjšali porabo goriva in poskusite ustavljat čim prej kajti, če boste zmeraj na silo ustavil boste samo osebne letne gume uničil in si jih boste morali predčasno zamenjati. Če ste pred kratkim zapeljali čez robnik ali pa čez luknjo si preglejte gume kajti lahko ste si jih poškodoval zato previdno vozite mimo teh ovir, če se le da.

Na spletni strani www.superguma.si si lahko pogledat ponudbo za osebne letne gume, ki vam jih prodajajo za različne znamke avtomobilov. Spletna trgovina vam je odprta 24 ur na dan v celem tednu in če imate kakšna vprašanja jih lahko vprašate preko spleta ali jih pa pokličete med 8 in 12 uro. Podjetje vam nudi osebne letne gume, ki imajo zelo dober oprijem na mokrih tleh.

Rate this post