Ribiška opremaRibiška oprema je sestavni del ribolova.

V začetku je predvsem pomembna ribiška oprema, ki jo ribiči potrebujejo in ena iz med njih so tudi ribiške palice. Vprašanje vsakega začetnika je katera palica je prava, vendar najprej je potrebno razmisliti v katerem okolju boste lovili ribe in katero vrsto. Okolja za ribolov so običajno morje, potoki, jezera, ribniki in reke.

Vendar, ko boste o tem odločali pojdite v ribiško trgovino ter si izberite palico. Ribiške palice so različne kakovosti, znamke, dolžine, cene in vrste. Obstajajo tri vrste palic kot so: teleskopske, match in float. Edina razlika med njima je, da imajo float palice velike obročke za vrvico, match imajo pa manjše.

Ribiška oprema

Ribiška oprema je: šotor, vaba, ribiška palica, role, oblačila. Priporočamo Vam, da kupite opremo, ki je malo dražja, saj jo boste imeli za daljše časovno obdobje. V kolikor boste kupili cenejšo, bo kmalu vidno, da je bolj slabe kakovosti.

Želite kvaliteten in udoben ribolov, bo zato potrebna tudi dodatna ribiška oprema kot je: ležalnik, stol in ribiška torba. Poleg vsega tega morate imeti še podmetalke, ki so lahko različne dimenzije in teže, potrebovali jo boste za hitri ulov ribe.

Pred časom  je bila ribiška oprema za ribiče takšna: plovec, palica, trnek in najlon.

Rate this post