Prečudovita Tanzanija


tan

Na vzhodu ene izmed največjih celin, Afrike, leži država z veliko živalskimi rezervati. Ta država je Tanzanija. V tej državi, obdani z bogatim življenjem ter najvišjim vrhom v Afriki (Kilimandžaro) živi približno 39 in pol milijonov ljudi. Da vas Tanzanija lahko še bolj vabi na obisk, so neskončne plaže Zanzibarja, ki vas vabijo na ogled. Na www.afrika.si/S400/D165/tanzanija si lahko ogledate vse turistične programe za to državo polno življenja.

Prečudovita Tanzanija

Kakšne temperature pa ima Tanzanija?

Na žalost zaradi velike površine te države ne moremo govoriti v enaki klimi po celi državi. Hladni meseci so med junijem in oktobrom, najvišje temperature, pa so med decembrom in marcem. Na obalah te države se temperature gibljejo med 25°C in 30°C. Na hribovju se temperature ne razlikujejo veliko, vendar je ozračje bolj suho, kot ob obali. V bližini najvišjih gora pa se temperature v hladnih mesecih spustijo pod 15°C. Tanzanija, pa se zmoči v dveh različnih deževnih obdobjih. Ta dva obdobja se imenujeta Masika in Mvuli. Prvo obdobje je dolgo, ki traja med marcem in maja in dežuje vsak dan. Drugo deževno obdobje pa traja od novembra do decembra.

Kaj pa glede rumene mrzlice?

Tanzanija vam ne bo dovoljena če se v Sloveniji ne boste cepili proti rumeni mrzlici in ko pridete nazaj v Evropo. Seveda če boste obiskovali tropske predele Tanzanije, bo obvezno tudi jemanje tablet proti malariji. Če je Tanzanija označena na vašem zemljevidu, je najbolje, da se glede cepljenja posvetujete s svojim zdravnikom.

S čim pa naj v Tanzaniji plačujem? Kaj je glede vizumov?

Uradna valuta Tanzanije, je Tanzanijski šiling. Možna menjava v to valuto je v hotelih, menjalnicah, bankah, seveda pa lahko plačujete tudi s Master card kartico. Če želimo mi Slovenski državljani vstopiti v Tanzanijo, je potreben obrazec ter strošek za pridobitev vizuma v višini 50 USD oziroma 40, 17€.

Tanzanija vas bo očarala s čudovito pokrajino, obalo ter seveda živimi bitji, ki živijo tam. Če vas Tanzanija še podrobneje zanima, pojdite na povezavo v zgornjem delu besedila.

Rate this post
Oznake: