Poceni lesni peletiČeprav je šele čas poletja in poletne vročine je pametno, da že zdaj razmišljamo o načinu ogrevanja vaše hiše pozimi. Vemo, da nas ogrevanje s kurilnim oljem stane ogromno denarja zato vedno iščemo nove in alternativne načine ogrevanja. Ker se zavedamo kako pomembna je naša narava in skrb za okolje, so tukaj lesni peleti.

Lesni peleti predstavljajo nov in ugoden način ogrevanja vaše hiše ali drugega objekta. Peleti so dobra izbira tudi za okolje, saj so narejeni iz odpadnih delov lesa, ki bi jih sicer vrgli v smeti. Tako pa smo uporabili odpadne dele lesa na bolj pameten način. Obstaja več vrt peletov. Lahko so peleti iz smreke, peleti iz jelke, peleti iz bukve, ali peleti iz mešanega lesa, na primer peleti iz smreke in bukve. Lesni peleti so narejeni iz ostankov lesa, kot so ostanki žagovine, lesni prah, lubje in podobno.

lesni peletiLesni peleti se uporabljajo za ogrevanje v posebnih pečeh. Ponavadi so peleti dolgi okoli šest centimetrov in debeli štiri milimetre. Izbira peletov je odlična ideja, ker boste tako prihranili ogromno denarja in naredili boste nekaj dobrega za okolje. Ker so peleti narejeni iz lesa, se pravi iz obnovljivega vira energije, so bolj, ekološko gledano, primerni za ogrevanje kakor pa kurilno olje oziroma nafta.

Lesni peleti so narejeni s posebnim postopkom. Najprej les in ostanke lesa zmeljejo, potem pa je potrebno iz lesa spraviti ven čim več vode, kar storijo v posebni pečici. Peleti so najkvalitetnejši če vsebujejo le 8% vlage. Na koncu jih stroj oblikuje v končno obliko. Poleg vlage na kvaliteto lesnih peletov vpliva še vrsta lesa, najkvalitetnejši pa so tisti, ki ne vsebujejo lubja.

Za nakup lesnih peletov ali za več informacij obiščite spletno stran peleti-ceneje.si.

Rate this post