Otok MurterSi želite vroče poletne dni čim bolj preživeti. Te vroče dni se ponavadi odločajo med obiskom bazena ali pa morja.

Če ste se odločili za obisk morja oz. na otok Murter imate tukaj vremensko napoved za otok Murter za 3-dni vnaprej www.vremehrvaskatakoj.com/napoved-za-murter/, ker nočemo da vas preseneti slabo vreme.

Otok Murter

Otok Murter leži v šibenškem otočju. Na otoku Murter prevladuje mediteransko, umirjeno in sončno podnebje. Na Murterju živi 5100 stalnih prebivalcev. Prebivalci Murterja se veliko ukvarjajo s turizmom, lovljenje rib in predelavo. Murter je turistično zelo privlačen, zaradi svojih osmih svetilnikov. Eden izmed njimi je tudi najvišji, ki meri 20 metrov. Otok Murter ni izmed največjih otokov na Hrvaškem saj meri okoli 17 kvadratnih metrov. Poleg svetilnikov so tudi naravni izviri vode turistična atrakcija. Kadar je zelo vroče se mrzla voda in vroče podnebje lepo skladata skupaj. Kakršna koli znamenitost je oddaljena od plaže 5 minut hoje. Ker je Murter otok lahko pridete na njega s trajektom ali pa čez 20 meterski dvižni most, ki se nahaja v Tisinu. Na otoku si lahko kjer koli sposodite kolesa, tako da si lahko grete ogledat celo mesto ali otok. Prebivalci vam bodo ponujali svežo morsko hrano, ki so jo sami ujeli. Ni vam treba rezervirati hiške ali celo aprtmaje, ker jih je napretek.

Zaradi lepega podnebja in prijaznih prebivlacev na otoku Murter se boste lepo spočili in zadovoljili.

Rate this post