Kakovostni varilni aparatiZa kakršno koli varjenje so seveda potrebni varilni aparati. Nikoli ni pomembno ali ste tehnik varjenja ali pa samo amater, ker je najbolj pomembno, da imate kakovostno zaščitno opremo in tudi kvaliteten varilni aparat.

Večina se sprašuje kaj je varjenje. Varjenje je metoda spajanja materialov, ponavadi kovin v celoto. Pri varjenju potrebujemo ustrezno opremo. Brez te opreme se seveda ne da variti. Varilni aparati potrebujejo 80+ A električnega toka. Pri drugačni metodi varjenja, to je točkovno varjenje, pa potrebujemo 12.000 amperov. Varilni aparati  uporabljajo enosmerni in tudi izmenični tok, zato varilni aparati zagotavljajo električni tok, ki je 100% za varjenje.Varilni aparati

Aparate z napetostjo, ki je izmenična, se uporablja za nizka legirana in nelegirana jekla. Aparati, ki pa uporabljajo enosmerno napetost, se pa uporabljajo za varjenje čisto osnovnih kovin. Kot so železo, aluminij, baker itd. Ponavadi izbiramo varilne aparate glede na material, ki ga bomo varili. TIG varilni aparati ustvarijo med varjencem in elektrodo (volframovo) električni oblok. Material se dodaja ročno. MIG/MAG aparati omogočajo ustvarjanje seveda s pomočjo varilnega izvora elek. obloka. Med varilno žico in varjencem nastane električni oblok. Pri TIG varjenju potrebujemo aktivni plin (CO2 in O2), pri MIG varjenju pa potrebujemo interni plin. Pri varjenju varilni aparati ustvarijo zelo močno svetlobo in visoko temperaturo. Zaradi močne svetlobe je možnost tudi, da oslepimo. Zato pri varjenju potrebujemo posebno masko, ki nas ščiti pred to močno svetlobo. Pri varjenju moramo tudi paziti na okolje, kjer delamo, ker je pomembno, da je naše delovne okolje dovolj zračno, ker se pri varjenju izločajo zdravju škodljive pline.

Za več informacij si kliknite zgornjo povezavo.

Rate this post