Kako dobiti izpit za avto


izpit za avto

Večina mladih komaj čaka, da postanejo polnoletni in s tem tudi pridobijo možnost, da dobijo izpit za avto. Ko si polnoleten, nekako velja, da je ta starost tista, ko si odrasel in znaš sprejemati svoje odločitve. Da dobimo izpit za avto, moramo narediti prvo pomoč, zdravniški pregled, nato sledi teoretični del ter praktični del. Prvo pomoč naredimo na Rdečem križu. Veljavnost potrdila, ki ga dobimo ni časovno omejena. Ko opravimo zdravniški pregled, dobimo potrdilo, ki traja tri leta. Teoretični del oz. tečaj CPP opravimo v šoli vožnje, ki smo si jo izbrali. Tam so predavanja, ki nas naučijo vse o prometnih znakih in drugimi pravili, da lahko v prometu varno vozimo in ne ogrožamo druge. Nato sledi test, ki ga opravimo na računalniku. Pri praktičnem delu mora vsak voznik opraviti 20 učnih ur. Nato sledi izpitna vožnja, ki traja eno šolsko uro oz. 45 min.

izpit za avto Da dobimo izpit za avto, moramo biti dovolj zreli in poznati pravila in predpise, da ne ogorožamo drugih ljudi v prometu. Veliko voznikov ne upošteva omejitev hitrosti, kar je v Sloveniji velik problem. Zaradi prevelike hitrosti in alkohola se na naših cestah zgodi preveč nesreč. Tečaj CPP je zelo pomemben, saj nam predavatelji, ki imajo veliko izkušenj znajo razložiti, kako se vesti v določenih situacijah in kako lahko komu rešimo tudi življenje.

Organizacija B&B vam ponuja kakovostno izobraževanje in usposabljanje. Na njihovi spletni strani najdete vse, kar vas zanima o avtošoli in kako boste dobili izpit za avto. V njihovi avtošoli vam ponujajo izpit za motor – A, avto – B, tovornjak, avtobus, priklopnike in traktor. Poleg tega vam ponujajo izobraževanje na višji strokovni šoli, imajo tudi srednjo šolo za odrasle ter ponujajo študij od doma. Njihova vizija je postati sodobno izobraževalno središče in poskrbeli bodo za kakovostno in raznoliko predavanje in širjenje informacij.

Rate this post