Artelac UNO, kapljice za oči ali umetne solzeEnoodmerne kapljice za oči Artelac UNO, so umetne solze, ki so v uporabi pri zdravljenju zelo suhih oči, kar pomeni suhost veznice in roženice, ki prihaja na podlagi motenj pri izločanju ter funkcij solz, ki so posledica na področju sistemskega ali lokalnega obolenja ter pa pri zapiranju vek, ki je pomanjkljivo ali nepopolno. Vse to se kaže v obliki skelenja ali praskanja v očesu, kot občutek tujka v očesu ali kot preobčutljivost oči za veter, svetlobo, vročino in utrujenost.

Enoodmerne kapljice za oči Artelac UNO vsebujejo hipromolezo, ki tako zaradi njenih kemično-fizikalnih lastnosti v raztopini z vodo tako zmanjša napetost površine in zveča viskoznost. Ker se hipromeloza veže dobro na veznico in roženico, zagotavlja dovolj vlaženja in se tako zmanjšujejo znaki očesnega draženja pri mežikanju, ki se pojavlja pri pomanjkanju solzne tekočine in preprečujejo kasnejše znake izsušitve epitelija.Artelac UNO

Kapljice za oči Artelac UNO ali pod drugim imenom umetne solze so odlične za vse osebe, ki imajo težave z suhimi očmi oziroma z izsušenostjo roženice in veznice, saj ne vsebujejo nobenih dodatnih konzervansov, ki bi kvarili vaše oči. Zaradi tega so še posebej primerne pri osebah, ki ne morejo prenašati umetnih solz z dodanimi konzervansi.

Razlika me kapljicami za oči Artelac UNO in med ostalimi kapljicami za oči je že v sami registraciji. Moramo se zavedati, da so kapljice za oči Artelac UNO registrirane kot zdravilo, medtem ko so nekatere druge registrirane samo kot medicinsko tehnični pripomoček. Poleg tega pa je še razlika v sami aktivni sestavini in tako tudi v mehanizmu delovanja. Kapljice za oči Artelac uno kot aktivno sestavino vsebujejo hipromelozo (neke vrste celuloza). Za hipromelozo je značilna viskoznost zato, se dobro veže na roženico in veznico in tako očem povrne vlažnost in odpravi občutke draženja v očesu. Nekater druge kapljice za oči pa vsebujejo kot aktivno sestavino hialuronsko kislino, ki deluje kot vlažilec.

Če želite naročiti kapljice za oči Artelac UNO preko spleta, jih lahko naročite na spletni strani e-apoteka.si, kjer jih dobite po zelo ugodni ceni.

Pred uporabo kapljic Artelac UNO natančno preberite navodilo ter se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Rate this post