Trenutno aktualna prosta delovna mestaČe ste nezaposleni, ali pa vam grozi odpoved ali kakšna druga izguba delovnega mesta zaradi bodisi kakršnihkoli dogodkov, potem vas zanimajo aktualna prosta delovna mesta. Sodeč po anketi, v kateri so glasovali ljudje, so za njih bila najbolj aktualna prosta delovna mesta s 30% v prodaji, komerciali in marketingu, drugo mesto z 22% so zasedla prosta delovna mesta na področju izobraževanja, prevajanja, kulture in športa. Sledi mu administracija z 21% glasov. Ostala aktualna prosta delovna mesta pa so imela manj kot 8% glasov, to so bila, gostinstvo in turizem, gradbeništvo, strojništvo, računovodstvo, najmanj glasov sta zasedli računalništvo ter programiranje in pa elektrotehnika in telekomunikacije.

Kaj pa nam ta anketa pove?

Ko boste iskali zaposlitev boste težko dobili delovno mesto na področjih, ki imajo v anketi največ glasov ker so za ljudi to najbolj iskana delovna mesta. Na srečo, pa je tudi takih delovnih mest kar nekaj kot lahko tudi zasledite v članku “aktualna prosta delovna mesta” na naslovu http://www.prostadelovnamesta.si/aktualna/.

aktualna prosta delovna mesta

Trenutno so najbolj aktualna prosta delovna mesta prav v prodaji in komerciali, marketingu, administraciji, gostinstvu in še kje, seznam prostih delovnih mest si lahko ogledate tudi na zgoraj omenjeni strani.

Za mlajše iskalce zaposlitve zna biti iskanje dela kar težko, še posebej na tehničnih področjih kot je računalništvo, programiranje in pa telekomunikacije. Vsi delodajalci hočejo, da ima iskalec zaposlitve nekaj let izkušenj na tem področju, katere pa je težko dobiti. Ponavadi ljudje, ki imajo take izkušnje, so že redno zaposleni nekje ali pa delajo za več podjetij. Zato pa to niso tako aktualna prosta delovna mesta.

Sicer pa za aktualna prosta delovna mesta, če imajo določene zahteve ki jih vi ne izpolnjujete, kot so izkušnje, stopnja izobrazbe, še ne pomeni da se je brez-smiselno prijaviti na takšno delovno mesto. Namreč nekateri delodajalci ponavadi dajo takšne zahteve zato, da lahko potem zaposlijo osebo, ki teh zahtev ne izpolnjuje, pod pogojem da ima nižjo plačo. Seveda pa potem ko ste zaposleni, imate denar, ter lahko določene zadeve kot je stopnja izobrazbe pridobite z izrednim študijem.

Rate this post