Zobni vsadki za povrnitev vašega nasmehaMogoče ste imeli kakšno nesrečo in ste izgubili zob, ali pa ste že v letih, ko je izpadanje zob normalno. Ko izgubimo samo en zob nam lahko le te zamenjajo in vstavijo zobni vsadek. Zobni vsadki niso v bistvu zob, ampak samo korenina zoba, ki nam jo naredijo in na vsadek potem naredijo zob. Več o zobnih vsadkih pa si lahko preberete na: https://www.kirurgija-debevc.si.

zobni vsadki

Zobni vsadki imajo tudi drugo ime, ki pa je zobni implantati. Zobni vsadek lahko vstavijo samo, če vam manjka en zob, drugače vam pa naredijo protezo. Vsadki so iz titana in potem služi enako funkcijo kot bi jo zobna korenina.

Vse je mogoče strah, da bo to bolelo, ampak naj vam povem, da to nič ne boli. Med kirurškim posegom ste v lokalni anesteziji. Poseg traja tudi do eno uro. Zobni vsadki so vstavljeni pod dlesen, ki jo potem zašijejo. Življenjska doma vsadka je kar velika, lahko tudi do 20 let. Seveda vedno je tudi pomembno kako skrbimo za naše zobe oziroma kakšna je naša ustna higiena. Na vsadek naredijo protetične nadomestke, ko se vsadek zraste s kostjo, ker šele takrat vsadek začne opravljati svojo funkcijo, ki jo mora opravljati.

Danes zo zobni vsadki vedno bolj popularni, saj že živimo v modernem svetu. In še kako prav pridejo vsadki, ko izgubimo zob. Da ne rabimo skrivati svojega nasmeha in svojih zob, si lahko naredimo zobne vsadke. Seveda to ni zastonj, je treba plačati, zato si mogoče ne more vsak tega privoščiti. Imate pa veliko zobozdravstvenih ambulant po Sloveniji in lahko primerjate cene. Nekatere ambulante ponujajo tudi plačilo na obroke, tako da bo mogoče to olajšalo vašo odločitev za zobni vsadek. Če hočete kvalitetne zobne vsadke se naročite v Oralni in Maksilofacialni kirurgiji Debevc. Tukaj vam ponujajo tudi obročno odplačevanje. Cenik pa najdete na njihovi spletni strani.

5/5 - (1 vote)