Žar na oglje je zagotovo ena boljših izbir



Zima počasi prihaja h koncu in kmalu bo tu pomlad, z njo pa tudi maj in sezona piknikov se bo pričela. Žar na oglje pa je ena glavnih stvari, ki ne sme manjkati na nobenem pikniku. Večina ljudi komaj čaka začetek sezone piknikov in končno je tu. Pikniki so tudi ideala priložnost za druženje s prijatelji in najbližjimi. V kolikor nimate še nimate žara na oglje ali pa se vam je pokvaril ga morate nujno kupiti, kajti dva meseca, ki še manjkata do začetka bosta še prehitro minila in ne morete biti brez žara.

žar na oglje

Žar na oglje je tudi ena boljših izbir za pripravo hrane. Marsikdo se strinja, da je hrana pripravljena na žaru dosti bolj zdrava, ne glede na to da na njej ostanejo sledi dima. Zagotovo pa je tudi veliko bolj okusna, saj peka na žaru doda poseben priokus hrani in jo tako naredi še boljšo. Žar na oglje je vsekakor potrebno pred in po uporabi očistiti zaradi nabrane umazanije, ki je ostala na njem od prejšnje peke. Vedno ko pečemo na žar na oglje moramo vedeti, da ga je potrebno za boljšo pripravo hrane postaviti na dobro prezračenem prostoru. Morda je peka na žaru na oglje tudi malo težja, saj temperatura med samo peko zelo niha, zato moramo ves čas med peko paziti kako se jedi zapečejo. Pri peki na žaru na oglje je potrebno zelo paziti, saj kmalu pride do premalo pečenih ali zažganih jedi. Da pa se izognemo tej nevšečnosti kupimo žar na oglje, ki je izdelan tako, da je temperatura spredaj nižja kot zadaj. Res je, da morda priprava hrane pečene na žaru na oglje traja dlje, vendar se ta količina lahko odmeri v nekaj minutah, kar pa ne preseže izvrstnega dimnega okusa jedi, ki so pripravljene na žaru na oglje in po vrhu vsega imate še kvalitetno preživet čas s prijatelji.

Rate this post