Zapornik vlomil v avto, da bi rešil otroka zaklenjenega v njemZapornik v ameriški zvezni državi Florida, ki je kot del kazni občasno delal kot vzdrževalec cest, je bil ravno pravi čas na pravem mestu.

Mlada družina je bila na poti v trgovino. Ko so parkirali avtomobil, sta oče in mati izstopila iz avtomobila, vendar ponesreči pustila ključe v avtu in zaprla vrata. Avto se je zaklenil in nista več mogla vanj, njun otrok pa je ostal ujet v avtu.

Na sreči je bila v bližini skupina zapornikov, ki je takoj prišla pomagati. Eden izmed njih je imel izkušnje z vlamljanjem v avtomobile in je vedel kaj storiti. S pomočjo obešalnika za obleke je vlomil v avto in otrok je bil na varnem.

Šerif je povedal, da je bila to dobro priložnost, da se je zapornik odkupil za prejšnje napake, ki jih je storil v življenju. Povedal je, da večina zapornikov ve, da so sprejeli napačne odločitve v preteklosti in se želijo spremeniti.

Otrok je bil nepoškodovan, le starša sta bila za trenutek pretresena.

avtomobili

To ni bilo prvič, da so zaporniki komu pomagali. Lani je skupina zapornikov opravljala delo na bližnjem pokopališču, ko se je njihov nadzorni policist sesedel zaradi vročine in izgubil zavest.

Zaporniki bi lahko pobegnili, vendar so se odločili ostati in pomagati policistu. Eden izmed zapornikov je poklical pomoč, medtem ko so drugi sneli njegov neprebojni jopič in ga začeli oživljati. Policistu so s tem rešili življenje.

Šerif je priporočil, da vsem zapornikom znižajo kazni v znak hvaležnosti za njihovo nesebično pomoč. Zaporniki so povedal, da niso razmišljali o tem, da bi lahko pobegnili in da so oni zaporniki on pa policist. Povedali so, da so preprosto videli človek, ki je potreboval pomoč in se jim je zdelo normalno, da so mu pomagali.

Starša rešenega otroka, sta bila zelo hvaležna in se vsem, ki so pomagali pri reševanju zahvalila.

5/5 - (2 votes)
Oznake: