Vrhunska športna očalaRadi kolesarite, tečete, se sončite ali pogosto odpravljate v hribe? Potem je vas že zagotovo kdaj motilo sonce in ste si želeli imeti svoje oči dobro zaščitene, vendar pa so se vam vaša športna očala zdela neuporabna? Ko brskate po trgovinah za novimi športnimi očali, ne najdete pravih, saj so premalo robustna, premalo odporna na poškodbe, vam ni všeč njihov videz ali pa so preprosto predraga? Spletna trgovina Optika24 ima v ponudbi vrhunska športna očala, med katerimi boste zagotovo našli take, ki vam najbolj ustrezajo. Izbirate lahko športna očala različnih barv, oblik, materialov, okvirjev, z dioptrijo, brez dioptrije itd.

Športna očala

Športna očala nas ne smejo motiti med rekreacijo, zato je pomembna njihova teža. Očala morajo biti namreč dovolj lahka. Pomembno je tudi, da so udobna za nošenje in se prilegajo obliki našega obraza. Med športnimi aktivnostmi so izpostavljena okoliščinam, med katerimi jih lahko opraskamo, zlomimo ali kakor drugače poškodujemo, zato je zelo pomembno, da so narejena iz zelo odpornih materialov. Ker jih uporabljamo tako v sončnih, deževnih ali snežnih dnevih, morajo biti odporna tudi na različne spremembe temperature in vlago.

Poleg vseh naštetih lastnosti je potrebno paziti tudi na obliko športnih očal. Ni dovolj zgolj to, da so nam všeč in nam dobro pristojijo, ampak morajo biti tudi enostavna za čiščenje. Če kupujete kolesarska športna očala pazite na to, da na spodnji strani nimajo okvirja, saj tako povečajo vidno polje, ki ga potrebujemo pri pogledu nazaj. Izbira stekel je najbolj pomembna pri vseh vrstah športnih očal. Morajo biti dovolj velika ter zagotavljati dobro zaščito pred sončnimi žarki in prahom. Športna očala brez dobre zaščite pred ultravijoličnimi žarki so podobno, kot da bi se sončili brez zaščitne kreme. UV svetloba, ki je najbolj izrazita predvsem v gorah, nam lahko poškoduje oko.

Obiščite spletno trgovino Optika24 na zgornji povezavi in si privoščite kvalitetna športna očala po zelo ugodni ceni.

Rate this post