Toplotna črpalka


toplotna črpalka

Vse bolj priljubljena toplotna črpalka se vgrajuje v vse več slovenskih domov, saj je odličen način ogrevanja za skoraj vse tipe objektov. Toplotna črpalka je torej tudi dobra izbira za stanovanjske hiše, kjer se res dobro obnese.

Zakaj bi izbrali nekaj takega, kot je toplotna črpalka? Dandanes smo vse bolj pozorni na smotrno ravnanje z okoljem in toplotne črpalke za ogrevanje uporabljajo alternativne vire energije, kot so toplota zraka, zemlje ali vode.

toplotna črpalka

Vse to se ogreje prek sončnih žarkov, ki jih je na voljo dovolj, žal pa jih ne znamo najbolje izkoristiti. Toplotna črpalka je super odločitev, kadar nimamo drugega vira ogrevanja ali energenta, saj za preostali del delovanja korišča električno energijo. Res je, račun za elektriko bo ob uporabi toplotne črpalke nekoliko višji (pozimi), vendar pa vam zato ne bo treba kupiti polen, kurilnega olja, pelet ali katerega drugega vira za ogrevanja. Prav tako ne boste potrebovali zalogovnika vode, temveč gre zgolj za enoto, ki ne potrebuje veliko prostora. Skrbi s skladiščenjem energenta so tako tudi odveč, prostor, ki bi ga sicer namenili za shranjevanje polen, pa tako lahko uporabite pametneje. Toplotne črpalke lahko ogrevajo celotne objekte in so dobra izbira tudi v hladnejših mesecih, kateri sistem bo za vas najboljši, pa se boste morali odločiti sami.

Na voljo so različni sistemi in prav je, da se o izbiri pogovorite s pravim strokovnjakom. Razložite mu svoje želje in potrebe, razmere doma, število prostorov, ki jih morate ogrevati, kvadraturo in vse podrobnosti, ki bodo strokovnjaku pomagale, da vam bo znal svetovati po najboljših močeh. Zaupajte jim, saj so v tem poslu vsak dan in se srečujejo z različnimi strankami ter projekti, prav tako vedo, kaj je trenutno na trgu najboljša izbira, zato se vam ne bo treba bati, da bi vam svetovali kaj napačnega.

Rate this post