Kje vse je lahko sončna elektrarna?


sončna elektrarna

Sončna elektrarna je lahko za oddaljene kraje in stavbe edina rešitev za pridobivanje elektrike. Če nikjer v bližini ni sistemske elektrike, ni druge variante, kot da namestite na stavbo ali poleg nje sončne panele ter ustvarjate lastno elektriko. Vendar jo lahko ustvarite tudi, če jo že imate. Zato obstajajo sončne elektrarne na ključ, kar pomeni, da vam jo naredijo od načrta, papirjev do izvedbe in priključitve v sistem oziroma jo zaženejo, da deluje samostojno.

sončna elektrarna

Sončna elektrarna je vaša rešitev za zmanjšanje stroškov ogrevanja in elektrike, ker potem ne boste več plačevali tega. V primeru, da boste priklopili svojo elektrarno na omrežje, ki je javno, vam pripada subvencija. To je super, ker se vam bo tako investicija hitro povrnila. Da se sončna elektrarna priklopi v omrežje je državi v interesu, da ne gre elektrika v nič, ker če je ne morete porabiti, kolikor jo proizvedete, potem je bolje, da jo porabijo drugi in jo prodate.

Tako vam sončna elektrarna pomaga, da služite. V primeru, da imate težave z elektriko, ker pri vas ni sonca, to se rado zgodi pozimi ali jeseni, potem vam bo omrežje prišlo prav. In sicer boste iz omrežja dobili nazaj elektriko. To se vam odšteje od tega, kar ste v omrežje oddali in če ste v plusu, boste zaslužili, če pa ste porabili več, pa plačali.

Zato mora biti vaša sončna elektrarna dovolj velika, da pokritje vaše potrebe. Če je avtonomna, ker nimamo še takih baterij, ne boste mogli energije shranjevati v akumulator za kasneje. To morda bo kdaj v prihodnosti. Zato je možino, da pri pomanjkanju svetlobe in sonca ne boste imeli dovolj elektrike za vse naprave. Za luči in problem in za računalnik. Malo težje je za pralni stroj, skrinjo, druge stroje in televizijo.

Vsekakor pa se splača, če jo načrtujete imeti vsaj 20 let lai več, ker bodo kakovostne celice zdržale pol stoletja.

Rate this post