Šminke za vse vrste ustnic


Šminke

Vsaka ženska je rada urejena in za urejen videz je pomemben tudi makeup. Ustnice so med najbolj opaznimi deli obraza in popolne ustnice zagotovo pripomorejo k urejenemu videzu. To ne pomeni, da si ustnice samo namažete s šminko, ampak da jih negujete že preden ustnice namažete s šminko in po tem, ko jo odstranite. Da bodo ustnice dobro ohranjene in zdrave, morate paziti že takrat, ko kupujete šminko. Ko se odločate za vrsto šminke, se morate zavedati, da nekatere zelo izsušijo ustnice, po navadi tiste, ki so mat. Zato je redna skrb za ustnice, še posebej če pogosto nosite šminko, zelo pomembna. Zato se, če imate bolj občutljive ustnice, raje odločajte za tako šminko, ki bo vaše ustnice navlažila.

Šminke

Pred nanosom šminke

Šminka lahko v primeru, da jo nosite več ur, izsuši vaše ustnice. Poleg tega je treba za ustnice skrbeti vsakodnevno, pa če jih namažete s šminko ali ne. To lahko storite na več načinov. Najprej je nujno, da pijete dovolj vode, saj s tem navlažite ustnice. Potem si je treba ustnice dnevno mazati tudi z balzamom za ustnice, ki jih nahrani s potrebnimi vitamini in minerali. Ko se odločate, da boste nanesli rdečo ali kakšno drugo temno šminko, si lahko ustnice nežno podrgnete z zobno ščetko ali pilingom, da se odstrani odmrla koža. Paziti je le treba, da niste preveč grobi, saj lahko v tem primeru ustnice poškodujete.

Odstranjevanje šminke

Ko si odstranjujete ličila, si dobro odstranite tudi šminko. Pri tem ne bodite pregrobi, ampak posegajte po odstranjevalcih ličil, ki bodo za to poskrbeli na nežen način. Po navadi so odstranjevalci na podlagi olja dovolj učinkoviti. Ko ni več ostankov šminke, si ustnice dobro namažite z balzamom za ustnice. Šminka lahko namreč po dolgem nošenju pusti suhe ustnice, zato jih je treba dobro nahraniti. To lahko dosežete tudi z navadnim vazelinom.

Rate this post
Oznake: