SI domenaSpletna domena je tako rečeno vaše ime na celotnem internetu. Kako vas bodo nekateri obiskovalci prepoznali ter si vas zapomnili, je odvisno od same domene, zato je zelo pomembno, katero boste izbrali za svojo spletno stran. SI domena je tudi ena izmed domenskih končnic, katera predstavlja Slovenijo. Sedaj je registriranih že veliko več kot 112 000 domen s to omenjeno končnico.

21.11.1993 je bila postavljena prva slovenska stran. Pred uveljavitvijo končnice .SI pa se je vse do konca devetdesetih uporabljala končnica .YU. Veliko je bilo takih, ki so želeli končnico .SL, ampak je bila ta že zasedena. SI domena je nacionalna končnica, katero ureja ARNES. Čisto vsaka domenska končnica ima neka svoja pravila, katera so lahko stroga ali bolj mila. SI domena je zelo priporočljiva, saj so vsi, ki so registrirani na njo povsem zadovoljni. V primeru, da se tudi vi odločate za SI domeno, potem je najbolje, da si naprej preberete vse splošne pogoje za registracijo.SI domena

SI domena je zelo zanimiva, saj sama beseda ‘si’ predstavlja glagol ‘biti’ v drugi osebi. Zaradi tega glagola, imate na voljo mnogo domiselnih domenskih imen, kot so preveri.si, lepa.si, preberi.si in še zelo veliko drugih. Na zgoraj dodani povezavi si boste lahko poleg opisa SI domene poiskali tudi predloge imen, katere lahko postavite pred končnico SI. Tako se boste lahko zelo hitro odločili, katera bi bila primerna za vas.

SI domena ima veliko prednosti, kot so to, da boste lahko z njo pokazali, da ste nekako povezani s Slovenijo oziroma, da ste iz Slovenije ali pa, da tako delujete na samem področju Slovenije, z domeno SI dobili vse informacije in podporo v slovenskem jeziku, kar pomeni da boste veliko bolj razumeli vsa pravila ter domenska končnica je tudi ena izmed najbolj varnejših domen na celotnem spletu. SI domeno ali pa katero drugo si lahko kupite tudi na zgoraj dodani povezavi.

Rate this post
Oznake: