Servis varilnih aparatov v Sloveniji je zelo pomemben


varilni aparati

Ne glede na to, od katerega proizvajalca se kupijo varilni aparati, v vsakem primeru morate paziti na dejstvo, kje ima blagovna znamka uradnega serviserja. V kolikor so varilni aparati še v garanciji, lahko garancijo uveljavljate samo pri pooblaščenem serviserju, pri nekem sosedu, ki ima podjetje za servisiranje, pa sicer lahko daste na servisiranje, vendar nikakor ne računajte na kakršno koli garancijo. Poleg tega pa je zelo pomembno še to; zelo pozorni bodite na to, ali je servis varilnih aparatov sploh zagotovljen ali ni. Če servis varilnih aparatov ni zagotovljen, potem je to vsekakor zelo slabo znamenje, saj to pomeni, da v kolikor se kaj pokvari, se proizvajalec sploh ne želi ukvarjati s servisiranjem, temveč zgolj aparat zamenja.

varilni aparati

Morda se sicer to komu zdi boljše, saj dobi nov aparat, ne pa da ima popravljenega, vendar pa to nikakor ni bolje. Praviloma potem varilni aparati sploh nimajo nekega dolgega garancijskega roka, kar pa je še najslabše od vsega. Razumeti morate, da daljša kot je garancijska doba, dalj časa dejansko proizvajalec potem garantira, da se varilni aparati ne bodo hitro pokvarili. Torej proizvajalec določi garancijsko dobo glede na to, za koliko let je prepričan, da obstaja zelo majhna verjetnost, da se bodo varilni aparati pokvarili.

Zato je vsekakor najbolje, da se odločite za nakup tistega varilnega aparata, ki ima zagotovljen servis in garancijo in zagotovo je še najboljša rešitev, da kupite aparat za varjenje tam, kjer imajo hkrati tako prodajo kot tudi servis varilnih aparatov. Eno takšnih podjetij je pri nas podjetje Metal Mikulič, ki ima spletno prodajo znamk Varstroj, IskraVar, Deca in Lincoln Electric, ki skupaj tvorijo najboljše znamke varilnih aparatov v svetu. Poleg tega, da podjetje Metal Mikulič ponuja tudi servisiranje, pa imajo na svoji zalogi tudi vse materiale, ki jih potrebujete pri posameznem varilnem aparatu, saj če ne drugega nekateri varilni aparati potrebujejo varilno žico, maska je obvezna oprema pri vseh vrstah varjenja, elektrode, potrošni pribor za gorilnike in podobno. Hkrati vam bodo v omenjenem podjetju tudi svetovali, kateri varilni aparati so najbolj primerni za vas glede na vaše želje glede uporabe.

Rate this post