Popotnik David Vidrih ima veliko koristnih nasvetov


David Vidrih

Verjetno vam je ime David Vidrih poznano. Gre za človeka, ki veliko potuje in pri tem piše svoj blog, ki si ga lahko ogledate na www.david-vidrih.com.  Povprašali smo ga, ali ima kakšen nasvet za čim cenejša in čim bolj zanimiva potovanja na splošno in povedal nam je, kar sledi v nadaljevanju.

David Vidrih

  • Letalske karte rezervirajte tri mesece prej. David Vidrih iz lastnih izkušenj pravi, da velika količina denarja ni pogoj za prijetno potovanje. V izogib začetnim visokim stroškom je dobro letalsko karto rezervirati nekje tri mesece pred odhodom, ko so že jasni vsi termini letov, povpraševanja pa še ni toliko, da bi bila cena lahko visoka. Sproti preverite ponudbo različnih letalskih družb in letov iz večih okoliških letališč, saj lahko najdete cenovno izredno ugodno rešitev.
  • Poistovetite se z ljudmi, h katerim potujete. David Vidrih meni, da je to ključ do uspeha – potovanje boste zares doživeli samo, če se boste poistovetili s kulturo, v katero ste prišli in se obnašali vsaj približno tako, kot se domačini. Na ta način boste tudi bolj varni, saj vas nihče ne bo imel za naivnega turista, ki bi bil lahek plen za tatove.
  • Raziščite državo v celoti. Nikoli ni dobro predolgo ostati na enem mestu, saj tako ne boste začutili utripa, ki ga daje država v celoti. David Vidrih se nekako drži pravila, da v nobenem kraju ne preživi več kot nekaj dni, ampak ves čas potuje po državi.
  • Prenočišča rezervirajte sproti. David Vidrih vam polaga na srce, da boste tako ogromno privarčevali. Če se odpravljate na daljše potovanje, si rezervirajte samo prenočišče za prvo noč, nato pa se boste že znašli. Prosto mesto se vedno hitro najde, če le niste preveč izbirčni glede nastanitve.
  • In še zadnje pravilo – potujte s srcem. Le tako boste namreč zares sposobni videti vse lepote, ki jih nek kraj ima, meni David Vidrih.

Pa srečno pot, naj bo polna norih dogodivščin in lepih trenutkov!

Rate this post