Peskanje tudi za najzahtevnejše površineV našem podjetju vam nudimo najrazličnejše peskalne naprave, peskalne medije, zaščitno opremo za oziroma orodja za peskanje ter rezervne dele. Če vas zanimajo naše storitve, nam pošljite povpraševanje ali pa oddajte kontaktni obrazec z vprašanjem. Na vsa vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili.

Kaj sploh je peskanje? Je metoda temeljitega čiščenja, ki se uporablja predvsem za čiščenje bazenov, kamnitih in betonskih površin. S pomočjo peskanja lahko odstranimo tudi neprimerne grafite. Čeprav so le-ti včasih pravcate mojstrovine, so nekulturne ter ne spadajo na javne površine, kjer grafiti niso dovoljeni. Nikakor pa ne spadajo na različne javne spomenike ter cerkve. Neprivlačne površine stavb bodo s pomočjo peskanja ponovno postale prijetne na pogled, površine pa bodo gladke in čiste. Peskanje lahko očisti tudi lesene površine. Le-te bodo po peskanju izgledale kot nove. Tudi trdovratni oljni madeži so s pomočjo peskanja popolnoma odstranljivi.

peskanje

Peskanje lahko poteka na različne načine. Glede na površino, ki jo želimo očistiti, je potrebno izbrati primerno tehniko procesa. Z injektorskim peskanjem bomo odpravili manjše težave z umazanijo, s tlačnim pa lahko očistimo tudi večje, masivne površine. Turbinsko peskanje omogoča čiščenje ogromnih površin, uporabljamo pa ga tudi za utrjevanje površin, kjer na mikro ravni spremenimo strukturo zunanje površine in jo tako zaščitimo pred zunanjimi vplivi.

Izbrati je potrebno tudi pravi medij za čiščenje različnih površin, saj niso vsi primerni za vsako površino. Peskanje lahko izvedemo s pomočjo suhega ledu, peska ali drugega medija, ki zaradi svojih specifičnih lastnosti odgovarja površini, ki jo želimo očistiti. Peskanje poteka tako, da izbrani medij nanašamo na prizadeto površino pod visokim tlakom zraka, z visoko hitrostjo. Odvisno od površine, ki jo čistimo, uporabljamo različne naprave za peskanje. Če je le mogoče, uporabimo peskalne komore ali kabine, ki nam omogočajo vzpostavitev kontroliranega okolja (za to mora biti površina premična). V primerih, ko to ni mogoče, se izvede peskanje na terenu.

Rate this post
Oznake: