Parketi vas bodo prepričali s toplino in domačnostjo


parketi

Lesena talna obloga, torej parket, je zelo priljubljena izbira med ljudmi, ki prisegajo na naravne materiale. Preverite, kakšni izdelki Floor Experts so vam na voljo in že danes izberite svoj najljubši parket, ki bo krasil vaš dom naslednjih nekaj let, če ne celo desetletij.

Les je naraven material, zato bodo parketi vašemu domu pričarali toplino in sproščenost, odlično pa se podajo k prav vsem ostalim materialom, recimo h kamnu, kovini, steklu. Kombinirate ga lahko s starinskim stilom ali pa ga vključite v moderen stil stanovanja. Parketi so vam na voljo iz najrazličnejših vrst lesa – po priljubljenosti je na prvem mestu hrast, sledi jesen, oreh, macesen, bor itd. Parket nikoli ne izgubi svojega čara in domačnosti, zato ga lahko opazimo v vseh bivalnih prostorih, najdemo ga tudi v kopalnicah, saj zelo dobro nadomešča keramiko. Parket je vse bolj priljubljen tudi v javnih prostorih, kot so denimo razni bari, restavracije in hoteli, saj lahko prenese tudi večje obremenitve. Če je parket pravilno položen in vzdrževan, bo svojo funkcijo zelo dobro opravljal več let. Vse ljubitelje toplote v stanovanju bo razveselil podatek, da obstajajo tudi parketi, ki so primerni za toplovodno talno gretje – to so dvoslojni parketi.

parketi
Parketi so zelo priljubljena izbira med ljudmi, ki prisegajo na naravne materiale.

Odločite se lahko za klasični parket, ki je zahteva nekoliko več časa za polaganje, je pa dokaj poceni, ali pa za t. i. gotovi parket, ki je enostavnejši za polaganje, a boste morali zanj nekoliko globlje seči v denarnico. Preden se odločite za nakup parketa, se dobro pozanimajte o vseh prednostih in slabostih določene vrste lesa, seveda povprašajte tudi za ceno, a naj ta ne bo glavno vodilo – raje izberite kakovostne materiale, četudi bodo malo dražji.
Parket je zelo priljubljena talna obloga v stanovanjskih prostorih, vse pogosteje pa ga najdemo tudi v različnih javnih prostorih, denimo v hotelih, saj prepriča s svojo domačnostjo in toplino.

Rate this post
Oznake: