Odlična krušna peč


roštilj-akcija

Danes so peči, ne glede na to kakšne so najdene v skoraj vsakemu domu, vsekakor pa danes ni več tako zelo pogosta krušna peč – https://www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/loncene-in-krusne-peci-hrovat/krusne-peci/ to smo lahko včasih našli v skoraj vsakem domu, zato ji lahko rečemo tudi, da je ta nekako nepogrešljiv del naše kulturne dediščine. Torej kot smo že omenili, je bila ta včasih vsekakor nepogrešljiv del, skoraj vsakega doma in stanovanja, lahko bi tudi rekli, da je ta bila tisto pravo središče doma. Seveda je bila krušna peč včasih namenjena bolj ali manj pripravi različne hrane, to se lahko vidi tudi iz samega imena. Največkrat so gospodinje v njej pekle kruh, ta peka kruha pa je bila na sploh sproščujoča.

krušne peči

Krušna peč se danes še vedno, povezuje na samo podeželje in na kmečki način življenja. Torej ko pomislite na neko staro kmetijo in kako naj bi ta izgledala od znotraj, potem zagotovo tudi vi pomislite na veliko krušno peč, ki je stala na sredini hiše. Vsekakor je še vedno najbolj prepoznavna krušna peč, ki je bila narejena s pečnicami v tisti tradicionalni zeleni ali pa rjavi barvi kateri vsi še kako zelo dobro poznamo, nekatere krušne peči pa so bile lahko tudi poslikane z različnimi motivi iz podeželskega življenja.

Za nakup svoje krušne peči, vam mi svetujemo da si ogledate podjetje Hrovat, tu poleg teh tradicionalnih krušnih peči, ki smo vam jih mi tu omenjali, oblikujejo tudi moderne krušne peči. Te pa seveda ustrezajo našim današnjim domovom, tudi če so ti še tako zelo moderni, saj te njihove moderne peči ustrezajo vsem trenutnim oblikovnim trendom, kateri so danes uporabljeni tudi pri drugih stvareh za naše domove. Skratka vaš dom lahko še vedno krasi lepa krušna peč, katero lahko torej najdete tudi v zelo moderni preobleki. S svojo funkcionalnostjo in pa tudi samo prijetno toploto, pa vas bo ta vedno znova navduševala in ravno tako tudi vse generacije za vami.

Krušna peč deluje tako, da ima svoja vrata v sosednjem prostoru, torej ne v istem prostoru kot stoji sama peč. To vam omogoča zelo preprosto peko in pa kar kurjenje iz hodnika ali pa kuhinje, Njena dvojna vrata vodijo v velik prostor, ki se imenuje korišče, ta je izoblikovan z obokom ali “velbom”. Krušna peč ima dno izdelano iz posebnih šamotnih pekovskih plošč, te plošče pa so posebno namenjene za krušne ali pa tudi pizza peči. Vsekakor pa tudi drži, da te peči zaradi svoje masivnosti in velikosti dobro akumulirajo toploto.

4/5 - (1 vote)