Obnova parketa, ker nima več pravega leskaKo se nekdo odloča za parketarstvo, se mora zavedati, da ni tako pomembna cena, ampak da je najbolj pomemben kvaliteten material ter pravilna izvedba parketarstva.Če imate takšno vrsto talnih oblog že dolgo, vam čisto verjamem, da je obnova parketa nujno potrebna predvsem zato, ker nima več pravega leska.

parketarstvo

Obnova parketa je seveda možna in na koncu bodo vaša tla izgledala, kot da so nova in vsekakor bo sijaj točno takšen, kot si ga že dolgo želite. Ko se odločimo za takšno vrsto parketarstva, moramo obvezno odstraniti pohištvo. Nato vam strokovnjaki za parketarstvo odstranijo oz. zbrusijo stari lak, če pa je kakšna deščica odstopila, jo ponovno zalepijo oziroma se popravi vse kar je potrebno. Ko se ta prenova oziroma parketarstvo izvaja morajo strokovnjaki površino narediti enakomerno, nato pa sledi nanos laka z več urnimi presledki.

Lahko izbirate med različnimi laki, in sicer obstajajo takšni laki, ki dajejo največji možni lesk, možno pa je izbirati še med mat ter polmat laki. Skratka ali bo obnova ali na novo polaganje, bo parketarstvo izvedeno več kot profesionalno in boste s končnim izdelkom več kot zadovoljni. Prav tako pa vam parketarstvo prinaša tudi opozorilo, da je to potrebno pravilno vzdrževati in da ob položitvi parketa ali obnovi vsekakor ne smete tega čistiti z vodo ali kakršnimi koli čistili, vsaj 14 dni, ker v tem času lak pridobi na svoji trdnosti.

Če se odločate za parketarstvo je prenova lahko narejena že v treh dneh in bo tako vaš dom lahko zelo hitro ponovno zasijal v vsej svoji lepoti.

Rate this post