Zakaj so montažne hiše boljše od zidanih?


montažne hiše

Montažne hiše so vedno bolj popularne in cenjene, ker se zgradijo zelo hitro in so ekološko bistveno bolj sprejemljive. Bivanje v njih je izjemno kakovostno, kar si poglejte na tej povezavi https://www.montažnehiše.com/. Klasične montažne hiše so cenejše, ker so že narejene in se nekoliko lahko prilagodijo tudi uporabniku. Seveda lahko naročite montažno hišo po svojih željah in merah a boste malo počakali, da izdelajo stene in vse elemente, ki to hišo sestavljajo, ker jo bodo potem na vaši lokaciji zgolj zmontirali.

montažne hiše

Montažne hiše so zelo moderne in udobne, zračne in imajo tanke stene, a so tako izolirane, da vanje mrzel zrak ne prodre. Kakovost zraka je super, ker imajo prezračevalne sisteme, zato v njih ni nikoli vlaga. Največkrat delujejo na toplotne črpalke in lastno elektriko, zato so tudi samo oskrbne ter nič energijske.

Klasična montažne hiše so narejene po klasičnih standardih. Največkrat imajo južno stran hiše v celoti v steklu, ki skrbi za svetlobo ter hkrati za to, da se prostor ogreva od sončne svetlobe in ni treba dodatno ogrevat, ko se sonce upre. Večinoma so narejene iz naravnih modernih materialov ter lesa.

Za tako hišo boste gotovo dobili subvencijo države in  občine ter boste manj plačali za investicijo, ker država podpira ekološko prijazne hiše, ki ne porabijo veliko energije in ne onesnažijo okolja.

Posebne montažne hiše se naredijo posebej po naročilu za vas. Take hiše se izdelujejo dlje časa, vendar so vredne svojega denarja. Njihova prednost je v tem, da porabite res malo denarja za stroške. Njihova slabost pa je, da je treba fasade večkrat obnavljati in vzdrževati, kar pa je dolgoročno gledano dejansko zanemarljivo.

Montažna hiša se gotovo bolj splača kot zidana. Tudi, če se nekoč taka hiša podre, ne bo onesnažila okolja, ker je narejena iz materialov, ki se ali reciklirajo ali pa se naravno razgradijo. Zato ni vprašanje, katero kupiti.

Rate this post