10 razlogov za male čistilne naprave


male čistilne naprave

Male čistilne naprave so idealna rešitev za podeželje in druga urbana območja, kjer ni možnosti, da bi se stavbe priklopile na javno kanalizacijo z javno čistilno napravo. 10 razlogov zakaj izbrati malo čistilno napravo vas bo prepričalo, zakaj je dobro imeti tako napravo še pred koncem leta. Male čistilne naprave delujejo lahko na elektriko in tudi brez, če elektrike zmanjka, so navadne biološke čistilne naprave. Če so na elektriko, so bolj natančne in hitrejše ter zmorejo predelati več odpadnih voda.

 male čistilne naprave

Male čistilne naprave so lahko betonske ali plastične. Zato se jih lahko namesti na vsak teren. So izjemno vzdržljive in skoraj večne, tako da z njimi ne boste imeli težav. Na vikendih imate lahko take naprave brez elektrike in delujejo kot biološka čistilna naprava na naraven način z usedanjem mulja in mikroorganizmi, ki razgradijo umazanijo.

Mulj se usede na dno male čistilne naprave in čista voda odteče naprej. Mulj se potem odstrani s posebnim tovornjakom, ko pride komunala ponj in ga odpelje na za to varno mesto za predelavo mulja. Tako ne boste onesnažili narave in pitne vode, ki jo vsi potrebujemo.

Te naprave so izjemno tihe in neopine. So v bližini stavbe in ne zavzemajo nobenega prostora, ker so pod zemljo. Le odstopne morajo biti za praznjenje.

Male čistilne naprave so subvencionirane s strani države in zato cenejše. Po zakonu morajo biti, zato so obvezne tam, kjer ni možnosti za javno kanalizacijo. Ta naprava deluje brezhibno, razen če vanjo zaidejo netopne stvari, ki jo lahko ustavijo ali pa kakšna zle agresivna čistila.

Ne bo vam treba več prazniti vaše stare greznice in ne boste več imeli težav z izpuščanjem, ker klasične greznice znajo popustiti in pa ne tako čistiti odpadno vodo, da ne bi strupena odtekla naprej. Te nove naprave pa uporabijo novodobno tehnologijo, ki je okolju prijazna in bistveno bolj učinkovita.

Rate this post