Kaj se dogaja na črni petek


Črni petek

Le kdo ne pozna razprodaj oziroma dni, ko različne trgovine svoje blago nudijo po izjemno nizkih cenah? Ste pripravljeni na letošnji črni petek? Prepričani ste lahko, da bo zanimiv! Poseben praznik razprodaj je tudi črni petek, ki smo ga Slovenci postopoma prevzeli od Američanov in se tako lahko tu mi v enem od novembrskih petkov veselimo nizkih cen različnih artiklov.

Črni petek

To je v ZDA tradicionalno dan, ko se pred nakupovalnimi centri zberejo neskončne množice ljudi in čakajo, da se trgovine odprejo. Ko se to vendarle zgodi, pa z vso silo vdrejo v notranjost in razgrabijo vse, kar jim je pri roki – tehnološke aparate in pripomočke, oblačila in še kaj. Tako nam vsaj prikazujejo številni posnetki, ki vsako leto spremljajo črni petek. Zdi se, da je to čez lužo res pravi praznik, medtem ko pri nas ozračje ob črnem petku vseeno še ni tako razgreto. Seveda se črni petek oglašuje ves november, pa vendar je stane pri nas še veliko bolj umirjeno kot pa v ZDA.

Tudi pri nas se zgodi, da pred odprtjem trgovine nastane gneča, a težko bi verjeli, da pride do nekega pretepanja in zagotavljanja artiklov na silo. Je pa črni petek zagotovo dan, ko se različne vrste blaga lahko dobijo po zelo znižanih cenah in to je zagotovo dan, ko se splača kupiti kakšno elektroniko, saj je ta navadno kar draga, ob črnem petku pa precej bolj poceni. Če mislite nakupovati na črni petek, pa vam vseeno svetujemo, da si že vnaprej zamislite, kaj bi sploh radi kupili, da ne boste potem s seboj domov odnesli še kup izdelkov, ki jih ne potrebujete im s tem tudi po nepotrebnem zapravljen denar. Kupite tisto, kar ste si zamislili, ostalo pa prepustite drugim. Naj bo tudi vaše nakupovanje čim manj stresno, saj vsi vemo, da se nam kaj hitro  lahko zgodi ravno nasprotno.

Rate this post