Hitra pošta kamorkoli


hitra-posta

Hitra pošta se uporablja, zato, da lahko pošiljamo stvari tam kamor ne moremo oditi sami. Pošiljamo lahko: pisma, dopisnice, tiskovino, pakete in pošiljke za slepe in slabovidne. Pošiljate lahko tudi v tujino. Če se hitra pošta pošilja isti dan, lahko oddate pošiljko na dvesto devetnajstih poštah. Dostava pa se opravlja na sto oseminsedemdesetih poštah. Še tisti dan bodo pošiljke pristale v večjih krajih v Sloveniji, če pošiljate na drugi kraj v Sloveniji. Razen ob sobotah, nedeljah in praznikih to ni mogoče. Cena pošiljanja je odvisna od teže pošiljke in oddaljenosti prejemnika.

hitra pošta

Hitra pošta se lahko naroča preko dokumentov, telefonskega naročila ali pa osebno pridete tja. Če ste izgubili pošiljko ali pa, da je niste dobili se lahko obrnete na pošto ali pa na njihovo spletno stran in vpišete 13 mestno kodo od paketa oziroma pošiljke. To lahko naredite, če je pošiljka bila sprejeta v notranje in mednarodne prometne povezave.

Hitra pošta je odprta po naslednjem urniku: ponedeljek-petek: 19.00 do 24.00, Sobota: 12.00 do 18.00, Nedelja: 9.00 do 12.00, Prazniki in dela prost dan: zaprto, to velja za dežurni pošti v Ljubljani in v Mariboru. Poštnino lahko plačate z bančnim nakazilom ali moneto – za naročnike Telekoma Slovenije in Simobila. Pošiljka je lahko velika maksimalno 300 cm, težka do 1500 kg, višina 180 cm, širina 150 cm.

Za hitro pošto morate pošiljko oviti v ovojnico, škatlo ali pa jo daste na paleto. Na pošiljko morate vedno napisati podatke od prejemnika, torej: ime, priimek, telefonsko, naslov kjer živi in tako dalje.

Hitra pošta ima tudi pogoj, da lahko zahtevate odkupnino, ko pošljete paket. Ko pošljete paket ali pismo prejemniku, lahko navedete, da prejemnik plača potne stroške in ko to naredi, se odkupnino po petih delovnih dneh nakaže na račun. Pošljete lahko vse vrste paketov preko hitre pošte. Od navadnih paketov do pošiljk nepravilnih oblik.

5/5 - (1 vote)