Hidrolat breze, primeren za vse z vneto, razdraženo in atopično kožo


hidrolat

Cvetni prah breze velja kot eden najpogostejših alergenov, na drugi strani pa hidrolat breze koži vrača občutek udobja in vzpostavi nazaj mikrobiološko ravnovesje v povrhnjici kože. Če imate težave s kožo, potem veste, da voda ni njena najboljša prijateljica. pH naše kože je kisel in se giblje okrog 5, pri atopikih je pH kože še malce višji, a nikakor ne okrog nevtralnega (7) pHja, ki ga ima voda. Na milijone mikroorganizmov na naši koži skrbi, da je v kombinaciji z drugimi sestavinami zaščitena pred zunanjimi vplivi. Ko pa kožo umijemo z vodo, omenjenim mikroorganizmom uničimo idealno okolje v katerem živijo in posledično se tudi stanje kože spremeni in pojavijo se lahko različne težave, kot so vnetja, atopična in razdražena koža.

Hidrolat obnovi mikrofloro v povrhnjici kože
Naša obsedenost po čistoči in umivanjem z različnimi mili ter odišavljenje telesa vodi v vedno več težav s kožo. Koža po umivanju potrebuje kar nekaj časa, da obnovi zaščitni plašč in da se pH vrednost kože vrne na okrog 5. Lahko pa to obnovo pospešite, če uporabljate hidrolat breze, ki ima pH vrednost približno 3,5. V praksi to pomeni, da si po umivanju kože z vodo, po čisti koži poškropiš hidrolat in poskrbiš, da je pH kože spet optimalnih 5, kar je idealno okolje za preživetje nujno potrebnih mikroorganizmov.

hidrolat
Hidrolat breze je popolnoma naraven proizvod, brez umetnih dodatkov.

Značilnosti brezinega hidrolata
Brezini izvlečki so se uporabljali v kozmetiki že pred mnogimi leti in tudi hidrolat breze ima pozitivne učinke na kožo. Hidrolat breze je popolnoma naraven proizvod, brez kakršnihkoli umetnih dodatkov. Vsebuje samo naravno raščene in destilirane brezove popke. Izvlečki breze veljajo za zelo učinkovite pri upočasnjevanju procesa staranja, čiščenju, svetlenju, odstranjevanju vnetij in aken, spodbuja regeneracijo in celjenje ran, odstranjuje oteklost, oži pore ter še pri mnogih drugih procesih. Na kratko hidrolat breze je prava izbira, če želite lepo in zdravo kožo.

Rate this post
Oznake: