Glivice na nohtihSte na svojih prstih na stopalih opazili noht, katerega barva je nenavadna, je odebeljen, se lomi ali kruši? Žal vam moramo sporočiti, da vaši nohti trpijo za glivično okužbo. Vendar pa je panika pri tem odveč, saj vam v Centru Pedimed znajo odpraviti glivice na nohtih in sanirati škodo, ki je ob tem nastala. Več si preberite na strani http://www.pedimed.si/glivice-na-nohtih.

Zakaj glivice največkrat prizadenejo stopala? Ker za svoj razvoj potrebujejo okolje, ki je temno, vlažno in zmerno toplo. Zaradi tega je največ možnosti za okužbo pri stiku z mokrimi in vlažnimi površinami, kjer so ravno stopala najbolj na udaru. Savne, bazeni, slačilnice in javni tuši so idealno okolje za njihov razvoj. Ranljivost nohtov se poveča tudi pri pretesni in nezračni obutvi, saj je takrat prekrvavitev nog otežena. Glivice na nohtih so iz skupine dermatofitov, včasih pa težave povzročajo tudi kvasovke in plesni. Dermatofite delimo v dve skupini. Prva se na ljudi se prenaša pri stiku z živalmi, predvsem z mački in psi, druga pa se prenaša neposredno in posredno med ljudmi. Posledice glivične okužbe nohtov niso zgolj porumeneli noht, neprijetne vonjave, krušenje in lomljenje, temveč lahko povzročajo težave v obliki napihovanja, slabega počutja, utrujenosti ter slabe in upočasnjene prebave. Glivice na nohtih lahko prizadenejo kogarkoli, ne glede na starost.

Glivice na nohtih

Glivice na nohtih lahko sami preprečimo tako, da zunaj ne hodimo bosi, v nasprotnem primeru pa si moramo stopala temeljito umiti in dobro obrisati, še posebej med prsti. Zdravimo jih na različne načine, kot so sirotka, eterična olja, razne kopeli s slano vodo in podobno. Vendar pa to včasih ni dovolj, saj s tem zgolj odpravimo okužbo, ne moremo pa sanirati škode, ki so jo glivice na nohtih povzročile. Strokovnjaki v Centru Pedimed pacientom nohte in nohtne kanale najprej očistijo, nato pa nadaljujejo z zdravljenjem, brušenjem in odstranjevanjem obolelega predela.

Potrebno je ukrepati čim prej. Obiščite zgornjo povezavo in se naročite na storitev sanacije glivičnega nohta.

Rate this post