Fizioterapija


fizioterapija

Ste bili pred kratkim poškodovani ali zboleli za kakšno boleznijo? Imate poškodovano hrbtenico ali težave z kolki? Zakaj vas to sprašujem, ker takrat boste sigurno rabili fizioterapijo. Fizioterapija vam pomaga po nesrečah, da telo deluje nazaj, kot je pred kakšno nesrečo ali operacijo. Tam vam terapevti pomagajo razgibavat telo, da pridete nazaj v stare tire.

fizioterapija

Za oslabele ljudi, ki mogoče ne morejo vstat iz postelje ali pa iz kakšnih drugačnih razlogov ne morejo od doma, obstaja tudi fizioterapija na domu. Takrat pridejo izkušeni fizioterapevti na dom in razgibavajo oslabele ljudi. Do teh težav pride pri ljudeh, največkrat pri starejših ljudeh, največkrat je kriva starost, zato so uvedli fizioterapijo na domu, kar še kako pride prav.

Obstajajo bolezni, za katero ljudje nimajo hoje najbolj stabilne in takrat morajo tudi fizioterapevti pomagat. Te bolezni so lahko ortopedske, nevrološke ali kakšna druga težava.  Pri ortopedskih težavah so največ krat krivi razni zlomi ali zvini, kot npr. zlom kolka, težave z hrbtenico, zlom ali kaj drugega s kolenom, kakšne težave z rebri, mogoče zlomljena ključnica. Takrat vedno pride prav fizioterapija, kjer lepo počasi skrbijo za vas, da se vse nazaj uredi.

Ampak fizioterapijo potrebujejo tudi bolniki, ki so mogoče preboleli kakšno bolezen, kot je mogoče rak, artritis, kakšne kužne bolezni, različni tumorji, tudi pri depresiji. Fizioterapevti so še kako pomembni v zdravstvu, da pomagajo bolnikom rešit težave.

Da pa se odpravite do fizioterapevta, morate dobit pri svojem zdravniku napotnico in takrat se morate naročite pri njih. Najboljše, da izberete čim boljšega fizioterapevta, izkušenega, da vam bo res pomagal in da boste na koncu zadovoljni. Pri fizioterapiji moramo včasih imeti tudi kar dobro razvite mišice, da lahko izvajamo vaje, ki jih nam dajo. Ja pri njih izvajamo razne vaje za razgibavanje. Vsak dober fizioterapevt dobro ve kaj mora delat in kako ravnat z vami, da bo na koncu ves trud poplačan.

Rate this post