Boleče dlesni


paradontologija

Pri večini, ko slišimo besedo zobozdravnik ali vse kar je z njim povezano postanemo kar nervozni. Saj nas je večinoma takih, ki ga redno ne obiskujemo. Večinoma gremo takrat, ko je res že hudo, ko nas že nekaj dni nekaj boli. Tudi takrat bi morali stopit do zobozdravnika, ko nas bolijo dlesni. Sigurno vas je že kdaj bolela dlesen, ampak niste pomislili, da je ta bolečina kriva zaradi zoba. Dlesni, ki krvavijo pomeni, da je nekaj narobe z našimi zobmi. In zakaj nas dlesni bolijo? Na to pa bom probala odgovoriti v nadaljevanju.

Bakterije se nam redno nabirajo v naših ustih, največkrat na dlesnih in okoli naših zob. Ker pa si redno ali pa ne pravilno krtačimo naše zobe, se bakterije samo kopičijo. In zaradi teh bakterij se začnejo težave pri dlesnih. Dlesni začnejo najprej krvaveti. To največ krat opazimo, ko si umivamo zobe. Tudi na sam pogled lahko opazimo, da so dlesni spremenile barvo, da niso več iste barve, kot drugače. To pomeni, da se nekaj dogaja, da prihaja do težav. In ker se te težave okoli dlesni samo stopnjujejo, bakterije nabirajo, se pozna kasneje tudi na naših zobeh. Zob začne ob dlesni gnilit in se zgodi, da ga izgubimo.

dlesni

Dlesni posebej boleče in krvave, so zelo povezane z našim zobovjem. Tudi sam zobni kamen, ki se nabere na zobeh je zelo odvisen od dlesni in naše čistoče. Vse kar se dogaja od bolečin in bakterij v naši ustni votlini smo krivi sami. Kot prvo si ne umivamo redno ali pravilno zob ter ne obiskujemo redno zobozdravnika. Res, da se vse da popravit oziroma zdraviti, samo lahko je včasih prepozno. Dlesni boleče pomeni težava, zato takrat ne jemat tablet proti bolečini. Takoj se odpravite do zobozdravnika, da oceni kako daleč je že ta težava.

Rate this post
Oznake: