Aloe vera je zdravilna rastlina za mnoge namene


Aloe vera

Že dolgo vemo, da je Aloe vera zdravilna rastlina, ki pomaga pri najrazličnejših stvareh. Glede na stare egipčanske medicinske zapise so jo uporabljali že vsaj od 16. stoletja pred našim štetjem, lahko tudi že veliko prej. Iz različnih kasnejših zapisov vemo tudi, da so jo že dolgo nazaj uporabljali tudi drugje po svetu in še danes na široko v tradicionalni zeliščni medicini v velikem številu držav po celem svetu. Aloe vera je tako znana kot kraljica zdravilnih rastlin in je trajnica, ki je zimzelena in sočna. Taka je, ker sicer izvira iz Arabije, zdaj pa divje raste v tropskem podnebju po vsem svetu, in v tamkajšnjih sušnih pogojih to pomaga pri zadrževanju vode.

Aloe vera

Za medicinske in kmetijske namene je Aloe vera tudi široko gojena po svetu, s čimer danes nimamo težav, saj lahko v gredah ustvarimo optimalne pogoje za najhitrejšo rast, če v tistem območju ne uspevajo zunaj. Kot okrasno rastlino pa jo lahko ima vsak tudi znotraj doma, kjer dobro uspeva. Aloe vero uporabljamo za mnogo različnih namenov in v različnih oblikah. Ker je vsaj v manjših odmerkih užitna in tudi dokaj okusna, jo lahko najdemo v mnogih hranah in pijačah, kjer zdravilni učinek mogoče niti ni njen primarni namen.

Sicer pa je Aloe vera lahko uporabljena v vseh kozmetičnih izdelkih, kremah za sončenje in v drugih izdelkih z zdravilnimi nameni. Uporabna je celo v izdelkih, kot so robčki, da tej manj dražijo in ne odrgnejo kože. Aloe vera je zdravilna predvsem zaradi veliko vsebnosti vitaminov in antioksidantov, ki so seveda za nas zelo dobri. Tej ne učinkujejo samo pri zaužitju, ampak na primer pri na nanosu na kožo tej pomagajo pri regeneraciji, kar jo posledično pomladi.

V spletni trgovini na zgornji povezavi se lahko sami prepričate, ali je Aloe vera res tako dobra. Pri njih lahko kupite različne kreme, šampone, prehranska dopolnila in še mnogo drugih stvari.

Rate this post
Oznake: